Porkkanamaa-minttusuklaavanukas

Kylläpä se kesä nyt hellii Suomea. Niin ihanaa auringonpaistetta ja lempeää kesätuulta ja... perkeleen epäonnistuneet kermavaahdot ja lässähtäneet luomukset!

Nyrriitti. Tää kuumuus tekee leipomisesta meillä aika haasteellista, joten tällä kertaa uuni ei mennyt päälle eikä kermoja fäpätty, vaan tein simppeliä suklaavanukasta. Suklaan maku tulee maitosuklaasta kaakaojauheen sijaan ja pienenä lisänä keksit ovat minttudominoita!

Teemana porkkanamaa! ^_^


Tarvittavat ainesosat

Dansukker ujosteli, joten ei tullut kuvaan. Editoin sen siihen! :D 

Vanukas
  • 2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
  • 3 dl haluamaasi maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1 rkl voita
  • 100 g maitosuklaata

Koristelu
  • 100 g valkosuklaata
  • punaista ja keltaista elintarvikeväriä TAI oransseja Candy Melts nappeja
  • mansikoita
  • MinttuDominoita

Valmistusohjeet

Vanukas
  1. laita teflonkattilaan vispikerma, maito, sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita ja laita seos liedelle lämpenemään.
  2. vahdi vanukasta silmätarkkana ja sekoita jatkuvasti ettei se paakkuunnu tai pala pohjaan.
    Huom! Alussa tuntuu,ettei seos sakene, mutta oikeassa lämpötilassa paksuuntuminen tapahtuu hetkessä!
  3. vanukkaan paksuttua, sammuta levy ja ota kattila pois levyltä. Sekoita joukkoon vaniliinisokeri, voi ja paloiteltu maitosuklaa. 
  4. annostele tarjoiluastoihin ja ripottele päälle sokeria. Näin pintaan ei synny ikävää "kuorta". Peitä elmukelmulla ja laita jääkaappin jäähtymään.

Koristelu
  1. leikkaa esim leikkuulaudalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia, johon dipatut mansikat voi asettaa ja on helppo kuljettaa
  2. Sulata valkosuklaa mikron kestävässä astiassa (esim lasissa tai kahvikupissa). Sekoita suklaata 10 sekunnin välein. Suklaa palaa todella helposti!
  3. sekoita sulan suklaan joukkoon väriaineet, kunnes olet väriin tyytyväinen. Ensi kerralla aijon käyttää Candy Meltsejä, koska väriainetta piti laittaa tosi reilusti hyvän värin saamiseksi ja ainakin keltainen väri tuntui maistuvan hieman suklaasta läpi.
  4. dippaa mansikat valkosuklaaseen ja aseta leivinpaperille.
    Huom! Jos suklaa tai Candy Meltsit ovat liian paksua dippaamiseen, niin lisää joukkoon rypsiöljyä tai muuta kasvisöljyä.
  5. lopuksi laitoin ylijääneet suklaat pursotuspussiin, jolla tein porkkanan "raidat"
  6. laita porkkana-mansikat jääkaappin jähmettymään (tai pakkaseen muutamaksi minuutiksi)
  7. murskaa minttudominot kaulimella haluamasi kokoisiksi
  8. kokoa, koristele ja tarjoile heti! :)





Herkkua ja ihanan viilentävää!
On kuitenkin pakko kysyä, että onko kukaan muu kironnut kesän aikana leipoessa sitä, ettei kermat vatkaannu tai tarkka koristelu on melkein mahdotonta, koska leipomus sulaa käsiin? 

1 kommentti