Teemana Japani - ravintolaa, shoppailua ja kokkailuja

Mistähän sitä oikein aloittaisi? :D

Ehkä siitä, että pääsin vihdoin ja viimein testaamaan pikkuveikan suosittelemaa Momotokoa Helsingin keskustassa! Tästä makunystyröitä hivelevästä kokemuksesta inspiroituneena päätin käväistä myös Tokyokanissa, joka on Japanilaisiin ruokiin ja keittiötarvikkeisiin erikoistunut liike. Lopuksi valmistin itse pitkien googlailujen ja reseptien tutkimisen jälkeen kunnollista ramenia. Resepti on poustauksen lopussa!

Veikka on päässyt kokemaan ihan aidon Japanilaisen ramenin matkallaan Japanissa ja sanoi, että Momo tokon ruoat menevät jo hyvin lähelle aitoa Japanilaista ruokaa. Suuntasin keskustaan lounasaikaan ja päätin maistaa jotain suoraan lounasmenusta.


Päädyin ottamaan tuon Original Tonkotsu Pork ramenin, johon kuului uuni porsaankylkeä, fish cake, soijamarinoitu kananmuna, kauden vihanneksia, merilevää, rucolaa ja paistettua valkosipulia.

Ramen oli todella hyvää ja en ollut ajatellutkaan aikaisemmin, kuinka monipuolinen ramen-annos on. Suutuntumaa löytyi vaikka kuinka! Fish cake oli superhyvää, kananmuna juuri sopivaksi keitetty ja liha mureaa. Pientä miinusta annan kuitenkin siitä, että liemi oli liian suolaista makuuni.

Itadakimasu!
Slurpsiessani ramenia ehdin katselemaan tilaa, joka oli viihtyisä ja nätisti sisustettu. Asiakkaana oli yllättävän paljon lapsiperheitä lastenvaunuineen ja näin isän jakavan yhden ramen annoksen n. 7 vuotiaan poikansa kanssa, joten ravintola tuntuu ottavan lapsiperheet hyvin huomioon. Vinkkinä siis teille, joilla on muksuja: lapset mukaan vaan! :)


Gochisou deshita!
Kun nälkä oli taltutettu, niin uskalsi suunnata Tokyokaniin ihastelemaan ja shoppailemaan. Tokyokani on nätin näköinen ulkopuolelta, mutta Suomen kesän mukaisesti liikkeen ulkopuoli oli peitetty pressuilla ja rakennustelineillä työmaan vuoksi. Tässä kuitenkin kuva sisäänkäynnistä ja näyteikkunoista.




Suuntasin heti ensimmäisenä ramen/nuudelihyllylle, koska olen jo pitkään etsinyt sitä niin sanottua "tulisinta" nuudelipakettia. Joku teistä on ehkä nähnytkin "spicy ramen challenge" tyyppisiä videoita Youtubesta ja haluaisin siis itselleni ja miehelleni tuliset nuudelit maistettaviksi. Tarkoitus olisi ottaa tämä mahtava kokemus videolle ja mahdollisesti jakaa myös teille. :D Valitettavasti näitä ei löytynyt tästäkään kaupasta ja jos nyt oikein muistan, niin kyse oli korealaisesta nuudelibrändistä. Jos teillä on vinkkejä, että mistä näitä löytää, niin laittakaa viestiä! ;)

Mukaan tarttui kuitenkin kaikkea muuta jännää ja uutta. :)


Ramen-nuudelia. Tätä käytin tämän poustauksen reseptissä
Ramen-nuudelit
Vesimeloninamuja
Ihana samurai-mies :D
Oli melko haasteellista valita tuotteita, koska suurin osa oli täysin japaniksi (paitsi pikkuriikkisellä fontilla kirjoitetut hintalaput ja haaleat ainesosalappuset pakkausten takana) ja päädyin nappaamaan tämän hauskan ulkoasun takia. Myös nimitys riisikeksi kuulosti ihan ok:lta :D

Oletin näiden olevan makeita, mutta olivatkin suolaisia ja tosi hyvän makuisia! Jollain tavalla sipsin ja popparin yhdistelmä ja kiva koostumus. Olivat myös tuollaisessa kupin muodossa, joten uskon, että näitä kuuluisi käyttää alustana joillekin täytteille :) Iso ja riittoisa pakkaus!


Vesimeloni limonadi
Tykkään kaikesta vesimelonin makuisesta, joten nappasin tämän vesimeloni limonadin. En myöskään muista maistaneeni aikaisemmin tätä makua limsan muodossa! 

Tää tuote on tullut tutuksi erilaisista youtube-videoista tai blogipoustauksista. Täysin lasinen pullo, jonka sisällä, korkin alla, on lasikuula. Lasikuula kuuluu pudottaa limun joukkoon tuohon pullonkaulaan. Alla hieno taidekuva kuulasta. ;)

Taistelin hulluna sen kanssa, että saisin kierrekorkin auki ja otettua pois sinetin, jotta kuulan saa pudotettua limun joukkoon. Hetken ähistyäni mieheni tajusi kysyä, että menevätkö kerteet toiseen suuntaan ja tottakai ne menivät. Niinkin pieni asia kuin pullonkorkin kierteet voi aiheuttaa hämmästystä ja kummastusta, oli nimittäin tosi hämmentävää kääntää korkkia väärään suuntaan. xD
Maku oli hyvä eikä limu mielestäni ollut niin makea kuin meidän normilimut.

Limupullon lasikuula
joku tee juttu, ei hajuakaan xD Fannin ilme on kanssa ihan priceless!
Juoman pelkistetyt ainesosat ja se, ettei sokeria oltu lisätty lainkaan herätti mun mielenkiinnon, mutta jo pelkkä haju oli ihan kauhea. xD En ole mikään vihreän teen ystävä muutenkaan ja tämä oli vaan ei.


Sushi-tikkari! :D niin söpö!
Tokyokan on monipuolinen ja melko iso kauppa, missä oli kiva tutkiskella ja ihastella tuotteita. Hinnat olivat kuitenkin todella kovat ja hankintani maksoivat n 20 €. Japanilaisia kauppoja eikä kilpailua kuitenkaan kauheasti ole (ellei halua ostaa tuotteita netistä), joten hintoja voi pitää korkealla.


Nyt vihdoin omaan ramen reseptiin!


Tarvitset


Ainesosat (kahdelle)
  • 2 pkt Ramen nuudelia
  • 180 g pirkka porsaan kylkisiivua (tai halutessasi mitä vain lihaa)
  • 100 g maissia
  • tuorepinaattia
  • keitetty 6 minuutin kananmuna
  • 2 tuoresipulia
  • 1 porkkana
  • 1 litra vettä
  • 1 tl inkiväärimaustetta
  • 2 valkosipulinkynttä (tai 2 tl valkosipulijauhetta/murskaa)
  • 4 rkl soijaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1-2 rkl sakea
  • lihaliemikuutio
  • 1/2 rkl vehnäjauhoja
Valmistus

Laita kaikki valmiiksi ennen nuudelien keittämistä. Ruoka tulee tarjoilla heti, kun nuudelit ovat valmiina! Annoksessani ei ollut keitettyä kananmunaa, koska menin ja unohdin sen. :\ 6 minuutin kananmuna on kuitenkin perinteinen osa ramen-annosta.
  1. Keitä kananmuna. Laita huoneenlämpöinen kananmuna kattilaan veden kanssa ja laita hellalle aluksi keskilämmölle. Veden lämmettyä kättä kuumemmaksi nosta lämpöä. Kun vesi kiehuu voit laittaa ajastimen soimaan 6 minuutin päähän. Keittämisen jälkeen laita kananmunat kylmään veteen, jotta kypsymisprosessi loppuu. Kananmunan jäähdyttyä kuori ja halkaise se. Laita sivuun odottamaan.
  2. liemi: mittaa isohkoon kattilaan vesi, inkivääri, yksi pilkottu tuoresipuli, valkosipuli, soija, suola, seesamiöljy, sake ja lihaliemikuutio. Laita liemi lämpenemään. Liemen kiehuessa lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Tässä liemessä keitetään nuudelit ja liemi on osa annosta. Voit tehdä siitä siis sen makuista, kun haluat. Älä vielä lisää nuudeleita.
  3. kuori ja viipaloi porkkana suikaleiksi, valuta maissista neste tai ota sivuun sen verran kuin haluat, viipaloi nätiksi ympyröiksi viimeinen tuoresipuli.
  4. paista kuumalla pannulla liha. Voit halutessasi pilkkoa lihan valmiiksi suupaloiksi ennen paistamista. Lihan ollessa valmis, nosta sivuun lautaselle ja paista pinaatti samalla pannulla (pannua ei tarvitse pestä välissä). Pinaatti lämmetessään pienenee todella paljon, joten isolta näyttävä määrä saatta lopuksi ollakin todella vähän. Nosta pannu kuumalta levyltä pois.
    Jos et halua käyttää tuorepinaattia, niin pinaattia löytyy valmiiksi myös kauppojen pakastetuotteista.
  5. Kattilassa oleva liemi on maustunut ja kuuluisi olla nyt kiehuvaa. Lisää joukkoon nuudeli ja keitä keitto-ohjeen mukaisesti.
  6. Annosetele syviin lautasiin nuudelit ja liemi. Asettele porkkana, maissi, paistettu liha, pinaatti ja kananmunan puolikas. Ripoittele pinnalle tuoresipulia.
Tarjoile!


Nuudelit eivät ole vielä kattilassa.

Tästä tuli nyt ihan jättipoustaus ja käsitteli monta asiaa. :D Toivottavasti jaksoitte lukea!

Ei kommentteja