Juhannushuurujen vietnamilaiset kevätrullat ja Hawaiji-hedelmäsalaatti!

Hyvää myöhäistä Juhannusta! Keneltä muulta tursuaa grilliruoka korvista?:D

Näin Jussin loppumeinigeiksi teki mieli jo jotain kevyempää ruokaa. Tuli siis valmistettua jotain, mitä olen jo pidempään halunnut kokeilla: Vietnamilaisia kevätrullia ja jälkiruoaksi leikkisästi laitettua hedelmäsalaattia :)


PS. Poustauksen lopussa myös pieni kuvakollaasi siitä, että miten meillä vietettiin Jussia!
Olen törmännyt Pinterestissä ja Instagramissa riisipapereista valmistettuihin rulliin. Pienen tutkiskelun lopuksi selvisi, että kyseessä on vietnamilainen kevätrulla ja mun oli pakko päästä itse kokeilemaan näiden valmistusta!

Rullan kokoamiseen löytyy ohjeita muun muassa Youtubesta. Katselin useampia videoita, joista sitten valitsin itselleni sen parhaimman. Tässä esimerkki. Itse kääryleen kokoaminen alkaa kohdassa 3:40



Riisipaperi itsessään ei maistu juuri miltään ja on kuivuessaan melko tahmeaa. Siksi kootessasi omaa rullaasi suosittelen, ettet pelkää veden lisäämistä, jos tuntuu,että riisipaperi kuivuu liian nopeasti. Riisipaperin kuivuessa se myös riikkoontuu helpommin.

Mun ensimmäinen kokoaminen meni näin mahtavasti :D


Makuvaihtoehtoja on loputtomia. Ei ole oikeaa tai väärää ainesosayhdistelmää ja monessa ohjeessa sanotaankin, että lisää mausteita ihan omien makunystyröiden mukaan. Oon törmännyt myös jälkiruokarulliin ja niitä tulen varmasti kokeilemaan jossain vaiheessa!

Itse käytin seuraavia
Rullan ainesosia
  • cosmopolitan-salaattia
  • keväsipulia
  • paprikaa
  • keitettyä kananmunaa
  • avocadoa
  • paistettuja herkkusieniä
  • seesaminsiemeniä
  • nuudelia
  • basmatiriisiä (helposti muovailtava riisi toimii paremmin)
  • paistettua kanaa
  1. Paista, pilko, pese ja viipaloi kaikki rullien täytteen siten, että ovat valmiina ennen riisipaperin kastamista ja rullan kasaamista! Riisipaperin kastamisen jälkeen kasaa rulla heti :) 



Kastikkeen/dipin ainesosat
  • 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1 tl soijaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl valkosipulirouhetta
  • 1/2 tulista chilijauhetta
  • 1 tl etikkaa
  • 1/2 tl seesamiöljyä
  • vettä (sen mukaan miten juoksevaa haluat dipistä)
  1. sekoita ainekset keskenään kulhossa.
  2. kastikevaihtoehtoja on monia ja mausteita saa laittaa sen verran, kun mieli tekee
  3. kastikkeen paksuutta voi säädellä veden määrällä.

Tässä on mun kokoamispiste. Ihan lähipäivinä oon saamassa kunnon valon, jota voin käyttää luonnonvalon sijasta. Joskus kokkailu saattaa mennä melko myöhään eikä kuvaamiseen ole riittävästi valoa ja se aiheuttaa pientä säätöä! :D




Ja tässä valmiina!
Näiden herkullinen maku yllätti mut. täytteenä vain perusraaka-aineita enkä maustanut muuta kuin kanaa. Dippi itsessään on tuhtia ja siinä on paljon makua, joten siksi suosittelen pitämään raaka-aineet melko simppeleinä.

Tästä tuli kyllä sellainen herkku mitä aivan varmasti teen uusiksi. Hyvä idea esimerkiksi jääkaapin jämiä varten ;) 




Seuraavaksi jälkiruokaan! Mieli teki jotain simppeliä ja raikasta, joten päädyin ihan perus hedelmäsalaattiin. Erikoiseksi hedelmäsalaatin saa esimeriksi esillepanolla :)

Ainesosat kahteen annokseen
  • 2 kpl mandariinia/klementiiniä
  • 3 kpl kiiviä
  • 1 kpl banaania
  • säilykekirsikoita
  • 1 tuoreananasviipale
  • kermavaahtoa (itselläni on tässä ylijäänyttä valkosuklaa-mascarponetäytettä, mutta uskon, että kermavaahto toimii paremmin!)



Ja tadaa!



Nämä ruuat toi kivaa vaihtelua hieman raskaaseen grilliruokaan, jota Juhannuksena tuli vedettyä ihan liikaa :D

Tässä kuvasatoa meidän Juhannuksesta! :) Osa kuvista by Rise and Sparklen Krisse! <3


Insta it! <3
Rise and Sparkle blogin omistaja Krisse ja ihana Chika <3
Krissen tuomaa tuliaista Koreasta. Selvittiin hengissä ja maku oli, noh. omalaatuinen? xD

k
Jälkiruokana oli valmistamaani lime-kookos-kerrosvanukasta ja vadelma-valkosuklaa macaron-leivoksiak



Seuraava päivä miehen kanssa kaksin grillaten picnic-tyylillä ja katsoen elokuvia :) 

Miten te vietitte Juhannusta? Selvisittekö ilman haavereita tai puukkohippoja?:D

Ei kommentteja