Pieni pekaanipähkinäpiirakka

Tällä kertaa halusin tehdä jotain hieman normaaleista suklaa- tai marjaleivoksista poikkeavaa. Kaapista löytyi pekaanipähkinöitä ja ajattelin testailla niillä piirakan valmistusta.

Vuoka jälleen pieni, halkaisijaltaan 16 cm.
Tarvitset:



  • 2 kananmunaa
  • 1/2 paketti Philadelphia tuorejuustoa
  • 1/2 pakettia Myllynparas makean piirakan taikinaa (puolitin jäisenä ja pistin toisen puolen takaisin pakastimeen)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • pekaanipähkinöitä oman maun mukaan
  • (cashew-pähkinöitä oman maun mukaan)
  1. Sulata n 30 min pakastetaikinaa
  2. painele taikina vuokaan
  3. pilko osa pähkinöistä pieneksi - jätä osa koristeluun
  4. laita uuni esilämpenemään 200 asteeseen
  5. sekoita kananmunat ja fariinisokeri hyvin keskenään
  6. lisää tuorejuusto ja vaniliinisokeri - sekoita
  7. ripottele pohjalle osa pähkinöistä, lisää puolet tuorejuustotäytteestä, laita loput murskatut pähkinät. Laita loput tuorejuustotäytteestä.
  8. pistä koristepähkinät päällimmäiseksi
  9. paista 10 minuuttia uunin alatasolla, jonka jälkeen peitä piirakka foliolla ja paista 15 minuuttia uunin keskitasolla.
  10. anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
ennen uunia
Maistuu myös leipurille itselleen ;) 

Tykästyin tähän, koska ei ole ihan älyttömän makeaa. Tähän sopii kaveriksi tosi hyvin vanilja-jäätelö tai kermavaahto ^_^

Ei kommentteja