Raclette-grillausta

Hyvää pääsiäistä!

Pyhän kunniaksi mentiin pitkäperjantaina äiteelle syömään. Meillä on ollut nykyään tapana, että äiti valmistaa pääruoan ja mä hoidan jälkkärin. Tällä kertaa menin kuitenkin valmistelemaan ruokaa äidin kanssa jo hieman aikaisemmin.

Ostettiin äidin miehelle SEITSEMÄN VUOTTA SITTEN synttärilahjaksi Severin Raclette- grilli, jota ei oltu tätä päivää ennen nostettu paketista kertaakaan. :D Nyt oli siis korkea aika.




Raclette-grillit on varustettu usein kuudella, kahdeksalla tai jopa 12 pannulla ja puisilla lastoilla, joilla voi kaapia sulaneen juuston lautaselle. 
Grillin kantena on joko tefloninen tai kivinen, usein graniittinen lämpölevy, jonka päällä voi ruoka-aineita pitää lämpiminä. 
Termostaatti säätää kuumuuden sopivaksi.
Raclette-grillin äärellä voi kokoontua siis vaikka kahdeksan hengen joukko, eikä etukäteisvalmisteluja paljon tarvita. 
Keität vain perunat ja kuorit ne sekä pilkot kasvikset ja laitat kaikki ainekset kulhoihin grillin ympärille.


Meillä oli seuraavia aineksia:
  • parsaa käärittynä ilmakuivattuun kinkkuun tai pekoniin
  • härän sisäfilettä (maustettu suolalla ja pippurilla sekä öljyllä)
  • rakuunalla maustettuja porkkanoita
  • vuohenjuustoa
  • grillijuustoa
  • herkkusieniä
  • kirsikkatomaattia
  • viipaloituja valkosipulinkynsiä
  • raclette- juustoa
  • paprikaa
  • kypsiä uuniperunoita
  • savukinkkutäytettä


Racleten tarkoitus on siis, että jokainen syöjä grillaa itse oman ruokansa ruokapöydässä ja sitä mukaa, kun syödään. Tätä olisi hyvä verrata esimerkiksi liha-Fondueen.



Jälkkäri oli tällä kertaa tosi simppeliä, mutta sitäkin parempaa. Tarvitset vain mansikoita (tai vaikka viinirypäleitä), vaahtokarkkeja brownieita/muffinsseja sekä grillaustikkuja.

Kokeilin huvikseen tehdä maailman pienimpiä muffineita xD niistä tuli ihan hyviä, mutta paistamisen kanssa sai olla tarkka.  Valmistin muffinit edellisenä iltana, jotta jäähtyvät ja seisomisen ansiosta imevät hieman kosteutta itseensä. Pysyvät näin paremmin tikussa. :) 



Liotin tikkuja kylmässä vedessä n 15 minuuttia, jonka jälkeen kuivasin. Näihin tikkuihin suositellaan tätä käsittelyä, vaikka en ole kyllä paneutunut, että miksi :D Joku fiksu voi mulle vaikka kertoa.

Leikkasin mansikoita puoliksi, koska olivat ihan jättiläisiä. Sitten vain vuorotellen pujottelet tikkuun mansikat, vaahtokarkit ja muffinit. Lopuksi sulatat suklaan (mulla oli Pandan maitosuklaalevy) esimerkiksi vesihauteessa. Täytät pikkuisen pakastepussin kulman suklaalla, leikkaat kulmasta minimaalisen palan pois ja pursotat päälle :) 

nyt ei tullut valitettavasti tätä parempaa kuvaa. Mutta herkkua silti!
Porukka oli ihan halitoissaan jälkkäristä. Ja niin helppoa! Jos ei halua leipoa muffineita, niin ne voi korvaa jollain muulla, esim viinirypäleillä :)

Topiltakin pääsiäisterkut!...Sulat saa kohta kyytiä.

Ei kommentteja