Naudanliha Ramen

Olen jo jokusen aikaa halunnut käydä Helsingin ramen- ravintolassa Momotokossa kokeilemassa ihan kunnon ramenia. Pikkuveljeni itseasiassa vinkkasi paikasta ja sanoi, että vaikka onkin hintava, niin tähän asti parasta ramenia, mitä on Suomessa maistanut.

Kuva: Momotoko - Chili Tonkotsu 15,50 €



Noh tiukan budjetin takia ravintolareissua ei ole vielä tehty, joten päädyin tekemään miehelleni ja minulle ihan itse kulholliset :D

Netistä vilkuilin ohjeita perus nuudeli-ramenille. Sen verran simppeliltä loppujen lopuksi vaikutti, että ohjetta ei tarvittu. Tässä nyt kuitenkin ainesosalista ja ohjeet by Maitsu :)


Ainekset

  • 2 pakettia nuudelia
  • naudan ulkofileetä (tai mitä lihaa nyt haluatkaan)
  • 1 iso herkkusieni
  • puolikas sipuli
  • 1 keitetty kananmuna
  • 2 rkl soijaa
  • valkosipulia
  • (sakea)

Valmistus

  1. Keitä kananmuna
  2. Keitä nuudelit. Säästä osa keitinliemestä
  3. Leikkaa sipuli
  4. Paista naudanliha sipulin kanssa. Säästä pieni osa sipulista koristeeksi! (olin itse viipaloinut palat isommasta lihakimpaleesta ja hieman antanut lihan marinoitua omatekemässä öljypohjasessa marinadissa) Mausta ja pistä paistamisesta tullut lihaliemi nuudelin keitinliemeen.
  5. Pistä keitinliemeen myös valkosipuli, soija ja tilkka sakea jos sellaista löytyy
  6. käytä viipaloitu herkkusieni paistinpannulla.
  7. Ota kaksi kulhoa ja jaa nuudelit kippoihin. Jaa myös keitinliemi.
  8. Asettele päälle lihat, kananmunan puolikkaat, sipuli, herkkusieni
  9. Tarjoile heti :)

Ei kommentteja